ProgramSupport till grafiska program
Startsida
Om PS
Sök
Medlemsinfo
Användartips
Problemlösning
Rapporter
Ordlista
Programbanken
Kurser
Boktips
Länkar
Nyhetsbrev

Nyhetsbrev från ProgramSupport augusti 2007

Välkommen tillbaka till arbetet efter ännu en regnig sommar. Själv har jag lagt ner flera veckors arbete på att uppdatera och förnya innehållet på webbplatsen.

ProgramSupport har ny struktur vilket gör det lättare att navigera

Webbplatsen som tidigare var rambaserad (frames) har nu gjorts om så att samtliga sidor har menyer i överkanten. Detta innebär att det blir enklare att navigera för alla som kommer in på sajten via någon annan sida än startsidan. För dig som tidigare användare bör detta inte leda till några problem eftersom alla favoriter fortfarande fungerar som innan. Tänk dock på att du numera måste rulla till sidornas topp för att komma åt menyerna.

Rapport om nya möjligheter hos programmen i Adobe CS3

Avdelningen Rapporter har utökats med en nerladdningsbar PDF-fil på hela 30 sidor som utförligt beskriver hur du drar nytta av de många nya möjligheterna hos programmen Bridge CS3, InDesign CS3, Photoshop CS3, Illustrator CS3, Flash CS3 och Dreamweaver CS3.

Medlemmar kommer åt rapporten här

Ny avdelning med användartips till CorelDraw X3

Eftersom många informatörer nu uppgraderat till det prisvärda illustrationsprogrammet CorelDraw X3 har den tidigare avdelningen ersatts av en ny som innehåller ännu fler tips för effektivare arbete.

Gå till användartips för CorelDraw X3

Flera nya användartips till InDesign, Photoshop och Illustrator

Avdelningen Användartips har utökats med en handfull tips om de nya funktionerna hos programmen i Adobe CS3.

Gå till Användartips för InDesign

Gå till Användartips för Photoshop

Gå till Användartips för Illustrator

Den grafiska ordlistan ger förklaringar till 600 facktermer

Ordlistan som är tillgänglig för alla besökare hos ProgramSupport har utökats och innehåller nu förklaringar till 600 grafiska facktermer. Spara gärna en favorit i din webbläsare så att du har ordlistan lätt tillgänglig när den behövs.

Gå till grafisk ordlista

Avdelningen boktips är uppdaterad

Efter vårens massiva lansering av nya produkter från Adobe och Microsoft har nu bokförlagen börjat komma ikapp och presenterat flera nya läsvärda titlar. I avdelningen boktips finns information och omdömen om mer än 120 läsvärda böcker. Alla beskrivna böcker har länkar till förlagens webbplatser.

Gå till avdelningen boktips

Nya FrameMaker 8

Adobe har sannerligen inte legat på latsidan det gångna året. Nu kommer även FrameMaker 8 för Windows och Solaris med flera nya användbara funktioner. Bland de viktigaste nyheterna kan nämnas:

  • Understöd för Unicode textkodning vilket gör det möjligt att arbeta med flera olika språk i samma projekt.
  • Förbättrade funktioner för villkorlig text.
  • Utökade möjligheter för arbete med XML i strukturerade dokument.
  • 3D-bilder från Acrobat 3D kan monteras och det är möjligt rendera om dem med annan vy, belysning, bakgrund mm.
  • SWF-filer från Flash eller Captivate kan monteras i dokument.
  • Nya importfilter för Word 2007 och Excel 2007.

Märkligt nog har Adobe inte moderniserat programmets användargränssnitt. FrameMaker 8 ser fortfarande ut på nästan samma sätt som programmet gjort de senaste fem åren.

Adobe FrameMaker 8 finns endast i engelsk, fransk och tysk version. Kostnaden för ett nytt program är ca 9000 kr medan en uppgradering kostar ca 2100 kr.

Mer info om FrameMaker 8 hos Adobe

Det var allt för den här gången. Hoppas att du har nytta av informationen från ProgramSupport. Nästa nyhetsbrev kommer i mitten av september.

© 2007 www.programsupport.se

© 2007 www.programsupport.se