ProgramSupport till grafiska program
Startsida
Om PS
Sök
Medlemsinfo
Användartips
Problemlösning
Rapporter
Ordlista
Programbanken
Kurser
Boktips
Länkar
Nyhetsbrev

Nyhetsbrev från ProgramSupport Oktober 2016

Här kommer månadens nyhetsbrev med tips för effektivare arbete i dina grafiska program.

Överför diagram med bibehållen kvalitet från Excel till InDesign

InDesign kan tyvärr inte montera Excel-filer med diagram. Du måste då istället använda en omväg antingen via Urklipp, via export till en PDF-fil eller helst med hjälp av programmet Illustrator.

Medlemmar kan läsa mer i avdelningen Användartips till InDesign:

Automatiska nummerserier i tabeller hos Word

När man arbetar med tabeller så uppstår ofta ett behov av att mata in nummerserier som ökar med talet 1 för varje ny post i listan t ex 1, 2, 3, 4 osv. Excel har en sådan funktion benämnd Autofyll men hos Word måste du jobba lite mer för att få fram liknande resultat.

Medlemmar kan läsa mer i avdelningen Användartips till Word:

Skriv ut från iOS-enheter på alla skrivare med Printer Pro

Mobila iOS-enheter kan normalt enbart skriva ut på AirPrint kompatibla skrivare. Om du har en skrivare utan AirPrint så kan du använda appen Printer Pro för utskrift.

Läs mer i avdelningen Användbara appar till mobila enheter:

Windows 10 Anniversary Update

Ett år efter lanseringen av Windows 10 har Microsoft presenterat en uppgradering benämnd Windows 10 Anniversary Update. Om ditt Windows 10 är grundinställt så laddas uppdateringen ner automatiskt men du kan även välja att hämta uppdateringar manuellt via Inställningen Windows Update.

Den nya versionen av Windows erbjuder enbart små förändringar. Jag har valt ut några av nyheterna som jag tycker är användbara.

Förbättringar i användargränssnittet

Den mest uppenbara nyheten hos uppdateringen är att startskärmen har ett nytt utseende. Alla dina installerade tillämpningsprogram (appar) visas nu automatiskt i en lista till vänster. Listan kan var ganska lång så du får vara beredd att rulla med musen.

Till vänster om listan visas knappar för Av/på, Inställningar, Utforskaren och ditt Konto. När du klickar på någon av knapparna visas menyer eller fönster med fler alternativ.

Den nya startskärmen hos Windows 10 Anniversary Update.

Förhindra automatiska uppdateringar när datorn används mest

Många som arbetar med Windows irriteras säkert av att systemet med ojämna mellanrum hämtar hem uppdateringar och startar om datorn, ibland när man arbetar med något viktigt och behöver den som mest.

En välkommen nyhet är därför att du med Inställningen för Windows Update kan ställa in så att automatiska uppdateringar förhindras när du arbetar med datorn. Du anger detta genom att ställa in tider i alternativet Ändra aktiva timmar.

Genom att ställa in aktiva timmar kan du undvika automatiska uppdateringar.


Du kan studera vilken version av Windows som du kör på din dator genom att välja inställningen System-Om.

Efter uppdatering har Windows 10 systemversion 1607.


Det var allt för den här gången. Nästa nyhetsbrev kommer i slutet av november.


© 2016 www.programsupport.se