ProgramSupport till grafiska program
Startsida
Om PS
Sök
Medlemsinfo
Användartips
Problemlösning
Rapporter
Ordlista
Programbanken
Kurser
Boktips
Länkar
Nyhetsbrev

Nyhetsbrev från ProgramSupport juni 2011

Här kommer vårens sista nyhetsbrev med tips för effektivare arbete i dina grafiska program.

Enklare hantering av textbundna objekt i InDesign CS 5.5

Med tidigare versioner av InDesign är det ganska krångligt att förankra bilder så att de följer med textflödet vid redigering. Hos InDesign CS5.5 har denna hantering förenklats avsevärt.

Medlemmar kan läsa mer i användartipsen till InDesign:

Ta kontroll över textformaten i Word 2010

Vid arbete med text är det alltid bäst att använda styckeformat som bestämmer såväl utformning som positionering av hela textstycken. Hos Word 2010 har funktionerna för styckeformat utökats och dessutom har användargränssnittet förändrats från grunden.

Medlemmar kan läsa mer i användartipsen till Word:

Banta SWF-filer så att de laddas snabbare

De flesta animeringar som tas fram med programmet Flash är avsedda för publicering på webben. För att uppspelningen skall gå friktionsfritt utan störande fördröjning är det viktigt att SWF-filerna har så liten filstorlek att de kan laddas ner snabbt.

Medlemmar kan läsa mer i användartipsen till Flash:

Arbeta säkrare med smarta objekt i Photoshop

Många av de operationer som kan utföras med Photoshop förändrar bilders kvalitet permanent. Från och med version CS3 har programmet en elegant funktion, benämnd Smarta objekt, som bibehåller originalinformationen. Smarta objekt är särskilt användbara när du arbetar med bilder som innehåller flera lager.

Läs mer i användartipsen till Photoshop:

Trojansk häst angriper Macintosh-datorer

Operativsystemet Mac OS X har sen länge varit förskonat från allvarliga datorvirus. Men nu har en sk trojansk häst med namnet Mac Defender dykt upp. Mac Defender uppträder även under benämningar som Mac Protector, Mac Security och Mac Guard. Mac Defender utger sig för att vara ett antivirusprogram och erbjuder användaren att köpa ett program som rensar datorn från virus. I själva verket lägger Mac Defender beslag på dina kreditkortsuppgifter när du skall betala för programmet!

Så här kan det se ut när Mac Defender försöker angripa din Macintosh.

Apple skickar fortlöpande ut säkerhetsuppdateringar där man försöker undvika att datorn angrips av virus och trojaner. Dessa kan du hämta via Programuppdatering under menyn med äpplet. Men tyvärr förändrar upphovsmännen bakom skadliga program ständigt sina alster så att de skall kunna kringgå sådana kontroller.

Mer information om Mac Defender finns på Apples webbplats:

http://support.apple.com/kb/HT4650?viewlocale=sv_SE


Det var allt för den här gången. Hoppas att du får ett skönt och avkopplande sommaruppehåll. Nästa nyhetsbrev kommer i mitten av augusti.

© 2011 www.programsupport.se