ProgramSupport till grafiska program
Startsida
Om PS
Sök
Medlemsinfo
Användartips
Problemlösning
Rapporter
Ordlista
Programbanken
Kurser
Boktips
Länkar
Nyhetsbrev

Nyhetsbrev från ProgramSupport oktober 2010

Dags för ännu ett nyhetsbrev med tips för effektivare arbete i dina grafiska program.

Retuschera bilder via innehållsmedveten fyllning i Photoshop CS5

Många fotografier innehåller detaljer som är oönskade och som man därför behöver retuschera bort. Photoshop CS5 har en användbar funktion som helt automatiskt kan ta bort innehållet i markerade områden och ersätta med pixlar från den närliggande omgivningen hos bilden.

Medlemmar kan läsa mer i avdelningen Användartips till Photoshop:

Skapa bilder via färdiga symboler hos Illustrator

Det är inte helt enkelt att ta fram slagkraftiga illustrationer med programmet Illustrator. Sporadiska användare kan därför ha stor nytta av funktionen som låter oss skapa bilder via färdiga symboler som följer med programmet.

Läs mer i avdelningen Användartips till Illustrator:

Telia erbjuder fri lagring till sina bredbandskunder

Alla som är bredbandskunder hos Telia kan nu kostnadsfritt lagra filer via nätet. Tjänsten som heter Telia Säker lagring erbjuder upp till 2 GB fritt lagringsutrymme som du kommer åt via en vanlig webbläsare från valfri dator. Vid behov går det att utöka lagringsutrymmet ända upp till 100 GB mot en fast månadskostnad.

För att komma åt tjänsten loggar du in på ditt konto i webbläsaren. Därefter kan du kopiera valfria mappar med filer från din egen dator till Telias servrar. All information du lagrar förvaras på servrar i en datahall som är säkerhetsklassad på högsta nivå vad gäller intrång, brandskydd och elförsörjning. I tjänsten ingår automatisk säkerhetskopiering med jämna mellanrum.

Telia Säker lagring kan köras via webbläsaren hos valfri dator

Mer information om Telia Säker lagring hittar du på nedanstående webbadress:

http://www.telia.se/privat/produkter_tjanster/bredband/tjanster/sakerhetstjanster/teliasakerlagring.page

Håll din dator i form med programmet Registry Repair Wizard 2010

Ett vanligt problem hos många PC-datorer är att deras prestanda försämras med tiden. Orsaken till detta är att den sk registerfilen i Windows (Regedit.exe) efterhand blir allt större i takt med att du installerar tillämpningsprogram. Om något fel uppstår vid installation eller avinstallation av program får registerfilen felaktigt innehåll som försämrar datorns prestanda och även kan leda till urspårningar.

Till din hjälp finns flera verktygsprogram som kan undersöka, städa upp och vid behov reparera datorns registerfil. Jag har själv provat programmet Registry Repair Wizard 2010 som fungerar med alla versioner av från Windows 98 och upp till Windows 7. Resultatet har i samtliga fall resulterat i en märkbart snabbare dator med färre låsningar. Prestanda ökar mer ju längre datorn varit i bruk. Programmet hjälper dig även med att stänga av funktioner som startar automatiskt men som du inte behöver.

Påpekas bör att du måste ha administratörsbehörighet för att kunna köra programmet!

Registry Repair Wizard åtgärdar automatiskt vanliga problem hos registerfilen.

Registry Repair Wizard kan laddas ner från nedanstående webbadress och provas kostnadsfritt i 15 dagar. Testversionen kan dock enbart korrigera 10 problem. Kostnaden för en fullständig version är 30 US dollar.

http://www.registryrepair.net

Platser kvar på kursen Utvecklas som fotograf

Lär dig att fånga och berätta med bilder och att använda din egen digitalkamera fullt ut. Betalande medlemmar hos ProgramSupport får 10% rabatt på kursavgiften. Kursen genomförs i samarbete med Populär Kommunikation i Stockholm 1-2 december 2010.

Mer information om kursen hittar du här:


Det var allt för den här gången. Nästa nyhetsbrev kommer i slutet av november.

© 2010 www.programsupport.se