ProgramSupport till grafiska program
Startsida
Om PS
Sök
Medlemsinfo
Användartips
Problemlösning
Rapporter
Ordlista
Programbanken
Kurser
Boktips
Länkar
Nyhetsbrev

Nyhetsbrev från ProgramSupport december 2006

Ett händelserikt år med webbplatsen närmar sig sitt slut och här kommer nu 2006 års sista nyhetsbrev.

Sök information på ProgramSupport

Sökmotorn Google är en av de vanligaste vägarna in på webbplatsen ProgramSupport. Google hänvisar varje dag ett hundratal besökare till webbplatsen som resultat av sökningar på grafiska facktermer. Av dessa besökare är det glädjande nog mer än hälften som spar en favorit så att det blir lättare att återvända i framtiden.

För att det skall gå snabbare att hitta önskad information även när du är inne på webbplatsen finns dessutom en intern sökfunktion hos ProgramSupport. Med denna får du mycket snabbare svar på dina frågor än via manuell bläddring i de drygt 600 sidor som webbplatsen innehåller.

Gå till sökfunktionen hos ProgramSupport

Nya användartips till Illustrator

Avdelningen har utökats med nya tips om montering och beskärning av fotografier samt export av bilder till programmen Word och PowerPoint.

Gå till användartips för Illustrator

Tips till Word om kopplade utskrifter

Användartipsen till Word har utökats med en utförlig beskrivning av hur du hanterar massbrev via kopplade utskrifter i Word.

Gå till användartips för Word

Nya Acrobat 8 levereras

Adobe har nu börjat leverera engelsk språkvariant av Acrobat 8. Den svenska språkvarianten beräknas vara klar i februari och kommer att beskrivas utförligare i kommande nyhetsbrev.

Bland flera nya intressanta möjligheter hos Acrobat 8 kan nämnas:

  • Programmen har fått ett förbättrat användargränssnitt och är nu lättare att använda.
  • Prefllight-funktionen hos Acrobat Pro kan nu även korrigera felaktigheter i PDF-filer.
  • PDF-dokument kan exporteras till olika standardiserade filformat som Word m fl.
  • Utökade möjligheter för framtagning och arbete med formulär. Adobe Reader kan nu användas för ifyllnad av färdiga formulär.
  • Adobe erbjuder en ny tjänst benämnd Acrobat Connect som gör det möjligt för flera användare att korrespondera via webben med Acrobat som verktyg.

Du kan ladda ner det kostnadsfria läsarprogrammet Adobe Reader 8 från nedanstående länk hos Adobe. Programmet finns även tillgängligt i en version som är anpassad för Macintosh med Intel-processor och som därför ger avsevärt förbättrad prestanda på dessa datorer.

Ladda ner eng Adobe Reader 8 från:

http://www.adobe.com/se/products/reader/

Flera nya rapporter under våren 2007

Våren 2007 ser ut att bli en mycket händelserik period vad avser grafiska program. Microsoft börjar leverera Windows Vista och Office 2007, Apple har utlovat nästa version av Mac OS X, benämnd Leopard, medan Adobe kommer att leverera version 3 av CS-paketet. ProgramSupport kommer naturligtvis att bevaka, prova och rapportera om nya möjligheter och ev problem. Redan i februari kommer den första rapporten som sen följs av nya varje månad, ända fram till sommaren.

Det var allt för den här gången. Hoppas att du får en vilsam och avkopplande julhelg och kommer tillbaka med laddade batterier i början av 2007. Nästa nyhetsbrev från ProgramSupport kommer i mitten av januari.

© 2006 www.programsupport.se