ProgramSupport till grafiska program
Startsida
Om PS
Sök
Medlemsinfo
Användartips
Problemlösning
Rapporter
Ordlista
Programbanken
Kurser
Boktips
Länkar
Nyhetsbrev

Nyhetsbrev från ProgramSupport Augusti 2021

Här kommer månadens nyhetsbrev med tips för effektivare arbete i dina grafiska program.

Publicera interaktiva dokument på nätet via Publish Online hos InDesign

Webbsidor med HTML5-teknik erbjuder bra funktioner för interaktivitet och sidorna kan läsas såväl på datorer som på mobila enheter. För att möta behovet av ett verktyg som kan skapa HTML-sidor har Adobe utrustat InDesign med en funktion, benämnd Publish Online, som skickar dina dokument till Adobes servar och omvandlar dem till webbsidor med HTML5.

Medlemmar kan läsa mer i avdelningen Användartips till InDesign

Sökning i flera PDF-filer samtidigt

Programmen Adobe Acrobat Reader DC (läsarprogrammet) och Adobe Acrobat Pro DC har användbara funktioner för sökning efter text i PDF-filer. Du kan både söka efter text i en öppen PDF-fil via kommandot Sök (enkel) och söka i flera filer samtidigt hos en mapp via kommandot Avancerad sökning, utan att filerna är öppna i Acrobat.

Medlemmar kan läsa mer i avdelningen Användartips till Acrobat:

Lume Cube belysning till videomöten

Genom att använda en extra ljuskälla får du betydligt bättre bildkvalitet under videomöten. Lume Cube är en kompakt sådan belysning som du kan fästa på din bildskärm eller bärbara dator via en medföljande sugkopp. Lume Cube har ett inbyggt laddningsbart batteri som erbjuder ca 1 tim drifttid men kan även spänningsmatas med en USB-kabel, vilken kan strömförsörja enheten under obegränsad tid.

Lume Cube ger ett mjukt ljus även i rum med besvärliga ljusförhållanden.


Lume Cube levereras med ett vitt plasthölje som diffuserar ljuset så att belysningen blir mjuk och fri från skarpa skuggor. Via reglage på sidan kan du justera både ljusstyrkan och färgtemperaturen hos belysningen.

Lume Cube låter dig justera både ljusstyrka och färgtemperatur hos belysningen. Aktuella värden presenteras på enhetens LCD-display.

 

 

Mer information om Lume Cube finns på företagets webbplats:

https://lumecube.com/products/video-conference-lighting-kit-for-remote-workers

Lume Cube kan även köpas från Amazon i Sverige och kostar då 955 kr inkl moms.


Program från Affinity är bra alternativ till Adobes tillämpningar

Programmen Affinity Publisher, Affinity Photo och Affinity Designer är mycket prisvärda alternativ till InDesign, Photoshop och Illustrator. Varje program från Affinity kostar bara 649 kr som en engångskostnad, vilket skall jämföras med Adobes program som enbart erbjuds via prenumeration med en månadskostnad på ett par hundra kronor. De tre programmen från Affinity finns tillgängliga i snarlika varianter både för Windows och för MacOS.

Programmen från Affinity har nyligen uppdaterats till version 1.1 som erbjuder betydligt bättre prestanda både vid igångsättning och vid arbete med tunga dokument. Som jämförelse kan nämnas att det på min Mac Pro-dator bara tar 10 sek att starta programmet Affinity Publisher jämfört med drygt 20 sek för InDesign CC 2020. Även bläddring och zoomning i dokument går betydligt snabbare.

Affinity Publisher erbjuder snarlika funktioner som InDesign men till ett betydligt lägre pris och med bättre prestanda.


Programmen från Affinity finns tillgängliga via företagets webbplats:

https://affinity.serif.com/en-gb/


Det var allt för den här gången. Nästa nyhetsbrev kommer i slutet av september.© 2021 www.programsupport.se